2021-01-28 14:44:44• hírek • Szatmár.ro

Megszavazta a városi tanács a Rákóczi Ferenc Általános Iskola új épületszárnyának építését

Egyöntetűen bólintott rá a szatmárnémeti városi tanács csütörtöki ülésén a Rákóczi Ferenc Általános Iskola új épületszárnyának építésére. A multifunkcionális épületszárny költségei meghaladják az 500.000 eurót.

A Rákóczi Ferenc Általános Iskola új multifunkcionális épületszárnyának finanszírozását hagyta jóvá csütörtöki ülésén a helyi tanács. Amint arról korábban beszámoltunk, az új ingatlanrész a tanintézmény számára régóta dédelgetett álom, hiszen a kétszintes, 250 négyzetméter alapterületű épületben kap majd helyet az új díszterem, a könyvtár és az olvasóterem is.  

Tehát a csütörtöki tanácsülés egyik legnagyobb kérdése az volt, megszavazza e a félmillió euró értékű finanszírozást az iskola számára a tanács, de az ülésezők végül sokak nem is vitáztak a kérdésen, egyöntetűen az ügy mellé álltak.

Gnándt Zoltán iskolaigazgató szerkesztőségünknek elmondta, mérhetetlenül nagy öröm az iskola közössége számára, hogy a projekt minden részletére kivétel nélkül rábólintott a tanács, bíznak benne lesz lehetőségük majd bizonyítani, nem volt érdemtelen a város jóindulata.

„Nagyon örülünk, hogy úgy a polgármester, mint a városi tanácsosok is, nem csak szavak szintjén, de tettekben is bizonyítják mennyire fontos számukra a minőségi oktatás Szatmárnémetiben. Nagyon örülünk neki, hogy lehetőséget kapunk arra, hogy azt a színvonalas oktatást, amit eddig is nyújtottunk, ennek a befektetésnek köszönhetően továbbra is ugyanígy folytatni tudjuk. Szeretnénk ugyanakkor bebizonyítani azt is, hogy ezt az épületet a város nem érdemtelenül finanszírozza meg számunkra. Köszönjünk mindenkinek a segítséget, az eddigi lépések megtételéhez, és bízunk benne, hogy a jövőben is számíthatunk mindenki jóindulatára. Iskolánk teljes közössége nevében köszönettel tartozunk ezért a mai lehetőségért, amit számunkra nyújtottak” – fogalmazott Gnándt Zoltán iskolaigazgató.

A tervek szerint az épület falait már szeptemberre állni fognak, sőt, 2022 nyarára akár üzemképes is lehet az ingatlan.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: